Comicword, Κόμικς

Ο Καλ Ελ συνανταει τον Φρανκ Μίλερ

Καλημέρα κόσμε απο την καταραμένη ξενιτιά. Το μενου έχει σήμερα 300, Sin City, και Dark Knight.
Πριν βιαστεί κάποιος να βγάλει συμπερασματα και να μου πει Καλ Ελ, εκεί που εφτυνες τώρα γλύφεις, θα ειμαι κατηγορηματικός. Δεν είμαι υπέρ του αμερικάνικου κόμικ, θα αφιερώσω ‘ομως χρόνο για να παρουσιάσω ανθρώπους οι οποίοι φέρνουν το αναγνωστικό κοινό πιο κοντά στην 9η τέχνη. Και ο Φρανκ Μιλερ είναι ένας από αυτούς.

 O Φρανκ είναι στην ουσία ο εισηγητής του λεγόμενου φιλμ νουάρ στο κόμικ. Είναι ο άνθρωπος που -εκτος απο στραπατσαρισμένη μύτη βλ. πάνω- έκανε τον Μπάτμαν να έχει την σκοτεινή εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας τη σήμερον ημέρα, γιατί μην ξεχνάμε, παλιότερα ο Mπάτμαν ήταν αυτός:

​και ο Φρανκ τον έκανε άνθρωπο

​  Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Μιλερ γεννήθηκε το 1957 στο Μέριλαντ των ΗΠΑ και η πρώτη του δουλειά ήταν να ζωγραφίσει για την Μάρβελ τον Daredevil σε μια εποχή που δεν ήταν ακόμα γνωστός και το ιδιαίτερο στυλ του ξεχώρισε αμέσως. Ο Μίλερ έχει δεχθεί κατά καιρους κριτική για το σχέδιο του, ακόμα και για το χρωματισμό του σε ορισμένα έργα. Εγώ θα πω ότι ο τύπος είναι προσωπικότητα και σε όποιον δεν αρέσει, τα κουβαδάκια του και σ άλλη παραλία. Το κόμικ δεν ειναι αναγέννηση και ροκοκό, είναι μαγκιά και αλητεία, είναι ο υπόκοσμος και η βρωμιά. Ειναι για τους τσαλακωμένους.

Το μεγάλο μπραφ το έκανε με την αριστουργηματική σειρά των τεσσάρων τόμων THE DARK KNIGHT στην οποία παρουσιάζεται μια εναλλακτική πτυχή του Μπάτμαν ,με έναν Μπρους Γουέιν  σε ηλικία πλέον 55 ετών να είναι κουρασμένος από τη μάχη με το έγκλημα και να συνεργάζεται με το αστυνομιό τμήμα για την καταπολέμησή του.

Μεγάλη επιτυχία αποτέλεσε επίσης και η κινηματογραφική έκδοση της αμαρτωλης πόλης(Sin City), της οποίας η μεταφορά από το ομότιτλο κόμικ έγινε επακριβώς, αφήνοντας το φιλο Φρανκ απολύτως ικανοποιημένο.

300

​  Οταν βλέπουμε αυτό το υφάκι, φουσκώνουμε τα στήθια μας απο περηφάνια και είμαστε έτοιμοι να πάμε να πάρουμε την Πόλη έτσι? Δε νομίζω να υπάρχει Έλληνας που να μην έχει δει τους 300 και το “THIS IS SPARTA“. Ο φίλτατος Φράνκ δε σταματά να δείχνει τον αμέριστο σεβασμό του στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία μας και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα όχι μόνο απο τους 300 που μην ξεχνάμε είναι σε σχέδιο και σενάριο του Μιλερ απο το ομώνυμο κόμικ, αλλά και απο τη συνέχειά του, το Rise of an Empire που έχει σαν θέμα του  τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Η άνοδος της αυτοκρατορίας επαιξε στον κινηματογράφο το 2014 και είναι η τηλεοπτική μεταφορά του ακυκλοφόρητου κόμικ του λεγάμενου, με τίτλο Xerxes(Ξέρξης).

Τώρα εν έτει 2018 ετοιμάζει το τρίτο μέρος της ιστορικής αναφοράς του στη μάχη μεταξύ Ελλήνων και Περσών με τίτλο 300:  THE RESURGENCE( η αναζωπύρωση).Kοινώς ετοιμαστείτε για πολύ ξύλο. See you next week!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.