1ος Πανελλαδικός Διαγωνισμός Ποίησης Filoxeniart – Flisvospublics

“Η Άνοιξη που μου χρωστάς…”
Αν μας ζητούσαν μια Άνοιξη πίσω, έστω και αν δεν ήταν δική μας ευθύνη, αλλά εμείς οφείλαμε να την επιστρέψουμε. Το  χρέος μας είναι ποιητικό, έτσι όπως εμείς νιώθουμε, ότι πρέπει να δώσουμε μια Άνοιξη που μας στέρησαν.
Αυτό θα είναι το θέμα του
1ου Πανελλαδικού Διαγωνισμού Ποίησης των
Filoxeniart.com & Flisvospublics
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Έλληνες σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Το κόστος συμμετοχής θα είναι στα 20 ευρώ και θα υπάρξουν πλούσια δώρα:
1ος Νικητής (με απόφαση κριτικής επιτροπής):
Θα λάβει ως δώρο την έκδοση της ποιητικής του συλλογής
2ος Νικητής (με απόφαση κοινού):
Θα λάβει δώρο την έκδοση της ποιητικής του συλλογής
3ος Νικητής: Ολα τα ποιήματα θα συμπεριληφθούν σε ανθολόγιο με το ομώνυμο θέμα του διαγωνισμού
Διάρκεια διαγωνισμού 2 Μαΐου με 2 Ιουλίου 2020

Όροι συμμετοχής:


Ο ιστότοπος Filoxeniart.com & οι εκδόσεις Flisvospublics προκηρύσσει τον

1ο πανελλαδικό ποιητικό διαγωνισμό

Θέμα:

“Η Άνοιξη που μου χρωστάς…

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ανεξαρτήτως εθνικότητας, τόπο κατοικίας, ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου, αρκεί τα έργα τους να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα.Κάθε συμμετέχων μπορεί να υποβάλλει από ένα (1) έως τρία (3) έργα (Ποιήματα).Η έκταση των ποιημάτων δεν πρέπει να υπερβαίνει τους σαράντα (40) στίχους. Αυτός ο περιορισμός ισχύει για κάθε ποίημα ξεχωριστά και όχι για το σύνολο των ποιημάτων. Ο/Η δημιουργός, εγγυάται το πρωτότυπο του έργου του/της και αναλαμβάνει κάθε ευθύνη έναντι τρίτων απαιτητών ή εγκαλούντων ως προς την πρωτοτυπία του έργου. Το ποίημα δεν πρέπει να έχει πάρει μέρος σε άλλον διαγωνισμό και πρέπει να είναι ανέκδοτο. Θα απονεμηθούν τρία (3) βραβεία και έπαινοι. Τα βραβεία συνοδεύονται από τα ακόλουθα έπαθλα:

1ος Νικητής (με απόφαση κριτικής επιτροπής): Θα λάβει ως δώρο την έκδοση της ποιητικής του συλλογής

2ος Νικητής (με απόφαση κοινού):Θα λάβει δώρο την έκδοση της ποιητικής του συλλογής**

3ος Νικητής: Από τις συμμετοχές θα επιλεγεί από τον εκδοτικό οίκο ένα ποίημα από κάθε συμμετέχωντα και θα συμπεριληφθεί σε ανθολόγιο με το ομώνυμο θέμα του διαγωνισμού

Διάρκεια διαγωνισμού

2 Μαΐου με 2 Ιουλίου 2020

Ως τελευταία προθεσμία αποστολής των συμμετοχών, ορίζεται η 2η Ιουλίου 2020. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν 15 – 30 Ιουλίου 2020 στην ιστοσελίδα Filoxeniart.com καθώς και στην επίσημη σελίδα του Filoxeniart στο Facebook. Κανένας υποψήφιος δεν μπορεί να βραβευτεί για παραπάνω από ένα του έργο. Κάθε συμμετέχων καλείται να πληρώσει το ποσό των είκοσι (20) ευρώ για την συμμετοχή του στον διαγωνισμό. Το ποσό αυτό είναι μη επιστρέψιμο. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από 3 μέλη η ταυτότητα των οποίων θα παραμείνει μυστική, μέχρι την τελετή απονομής. Η τελετή απονομής των βραβείων και των επαίνων, θα πραγματοποιηθεί μέσα Σεπτεμβρίου έως μέσα Οκτωβρίου, σε αίθουσα που θα ανακοινωθεί εν καιρώ (λόγω των μέτρων κατά του κορονοΐου). Συμμετοχές οι οποίες δεν πληρούν τους παραπάνω όρους, θα θεωρηθούν άκυρες.

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στείλτε μας με ένα e-mail με θέμα «για τον διαγωνισμό ποίησης», στη διεύθυνση [email protected] δυο διαφορετικά αρχεία κειμένου.

– Στο πρώτο αρχείο με το οποίο θα δηλώσετε συμμετοχή για το πρώτο βραβείο θα περιλαμβάνονται μέχρι δύο από τα έργα σας χωρίς καμία άλλη προσωπική πληροφορία.

– Στο δεύτερο αρχείο, τις προσωπικές σας πληροφορίες: Όνομα, Επώνυμο, Τηλέφωνο επικοινωνίας, e-mail και ένα από τα τρία ποιήματα που επιλέγετε να συμμετέχει για το βραβείο κοινού προσοχή το ποίημα που θα επιλέξετε να διαγωνιστεί για το βραβείο κοινού θα είναι ξεχωριστό από τα (έως) δύο που θα επιλέξετε για να διαγωνιστούν για το πρώτο βραβείο βάσει απόφασης κριτικής επιτροπής.– Θα σταλεί e-mail επιβεβαίωσης της λήψης της συμμετοχής, αφού ελεγχθεί ότι έχετε αποστείλει το χρηματικό αντίτιμο και τα email συμμετοχής θα μπορεί να διαρκέσει έως και δύο μέρες περίπου. Καταθέτετε το ποσό των 20 ευρώ με την σημείωση «για τον ποιητικό διαγωνισμό Filoxeniart (και το ονοματεπώνυμό σας)» (σε τράπεζα, ή από ΑΤΜ, ή μέσω e-Banking). Στοιχεία λογαριασμού:

IBAN: GB26 REVO 0099 7078 4222 65

REVOGB21

Δικαιούχος : Michail Tzamalis

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο του διαγωνισμού, Μιχάλης Τζαμαλής, στο email: [email protected]

*Ο διαγωνισμός δεν ακυρώνεται λόγω συνθηκών, καθώς η συμμετοχή σε αυτό μπορεί να υλοποιηθεί από το σπίτι.

** Ο διαγωνιζόμενος θα συμμετέχει με 1 ποιήμα για το βραβείο κοινού που θα έχει στείλει μαζί με τα στοιχεία του. Τότε θα δημοσιεύεται από το Filoxeniart.com η επιλογή του, κατόπιν στην αντίστοιχη σελίδα του Facebook και από εκεί ο συμμετέχων θα το κάνει κοινοποίηση γράφοντας ότι συμμετέχει στο διαγωνισμό. Θα προσμετρούνται ως ένα βαθμό η όποια αντίδραση τύπου like, με δύο βαθμούς το κάθε σχόλιο που θα λάβει, και με τρεις βαθμούς η κάθε κοινοποίηση.

1) Δεκτές και οι κοινοποιήσεις σε ομάδες αρκεί να γίνονται μόνο από τη σελίδα του filoxeniart στο Facebook για να μπορούν να προσμετρηθούν.

2) Για τις αντιδράσεις που θα λάβει ο ενδιαφερόμενος από ομάδες θα μας στείλει φωτό με τα λαϊκ μέχρι 2 του Ιουλιου.

***Ο διαγωνισμός θα ακυρωθεί σε περίπτωση μικρής συμμετοχής κάτω των 30 ατόμων, χωρίς επιστροφή χρημάτων αλλά όλες οι συμμετοχές θα βγουν σε ανθολόγιο, βλέπε την περίπτωση του 3ου βραβείου.

Αφήστε μια απάντηση