You are currently viewing Δελτίο Τύπου Παρουσίασης της ποιητικής συλλογής της Νίκης Μητσάκου “Στιγμές Φωτός”

Δελτίο Τύπου Παρουσίασης της ποιητικής συλλογής της Νίκης Μητσάκου “Στιγμές Φωτός”

Σε έναν φιλόξενο χώρο για την τέχνη στο “Θέσις 7” Αγίου Φιλίππου 7 στο Μοναστηράκι σας περιμένουμε στις 6:30μμ την Κυριακή 26/9/2021, για την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Νίκης Μητσάκου “Στιγμές Φωτός” από τις εκδόσεις Flisvospublics.

Παρουσιάζουν – Απαγγέλουν:

EΛENA ΠINH, ΠOIHTPIA, AΠOΦOITOΣ THΣ BIOΛOΓIAΣ TOY EKΠA

MΠAPKATΣA EYAΓΓEΛIA, AΠOΦOITOΣ THΣ ΦIΛOΛOΓIAΣ TOY EKΠA, MASTER ΣTHN ΓΛΩΣΣOΛOΓIA

AΛEΞAKH KATEPINA, HΘOΠOIOΣ, ΦOITHTPIA ΔPAMATOΘEPAΠEIAΣ

IΩANNA KIΛIMH, EIKAΣTIKOΣ, ART THERAPIST, MA. AT.

Η ποιητική συλλογή της Συγγραφέως, Εικαστικής Ψυχοθεραπεύτριας, Μ.Α.Α.Τ, Μουσικού. Νίκης Μητσάκου «Στιγμές Φωτός». Όπως δηλώνει η ίδια: «Τα ποιήματα αυτά έχουν προκύψει σε στιγμές φώτισης και γι’ αυτό τα ονομάζω και ”Στιγμές φωτός”. Είναι οι στιγμές αυτές που οι εμπειρίες έχουν ωριμάσει μέσα μου και το απόσταγμα της σοφίας που μου έχουν χαρίσει έρχεται σε μορφή λέξεων και γεννιούνται τα ποιήματα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρω και στο ποίημά μου ”Ποίηση”.

Το επάγγελμά μου ως art therapist είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την προσωπικότητά μου και με κάνει να φιλοσοφώ και να ψάχνω όταν μπορώ να βρίσκω λύσεις στα προβλήματα και απαντήσεις στα ερωτήματα. Πολλές φορές αυτό είναι αδύνατο και τότε χρειάζεται απλά ”αποδοχή” της πραγματικότητας ειδικότερα και της ζωής γενικότερα, αλλά και αυτή όταν έρχεται φέρνει μαζί της πολλή σοφία. Αυτήν την σοφία προσπαθώ να μεταφέρω με λέξεις μέσα από την ποίησή μου.

Θέλω να βλέπω την ζωή με αισιοδοξία, από το πρίσμα του ανθρώπου που προσπαθεί να κατανοήσει τι συμβαίνει στον κόσμο και να μεταλαμπαδεύσει την γνώση αυτή και σε άλλους ανθρώπους με την ελπίδα να επικοινωνήσει μαζί τους και να τους βοηθήσει να ζήσουν την ζωή τους με αλήθεια και με πληρότητα.»

Στο κέντρο του ποιητικού κόσμου της πολυδιάστατης Νίκης Μητσάκου Συγγραφέως, Εικαστικής Ψυχοθεραπεύτριας και Μουσικού, ανάγεται το ανθρώπινο εκείνο δημιούργημα, που στο εύρος των πολυδιάστατων δράσεών του, ταλανίζεται από εσωτερικές αντιφάσεις και αμφιβολίες αναφορικά με τη θέση του στο φυσικό περιβάλλον, τους ποικίλους ρόλους που καλείται να διαδραματίσει στο πλαίσιο του οργανωμένου κοινωνικού βίου, καθώς και αρχέγονα ερωτηματικά, σύμφυτα της ουσίας της ανθρώπινης φύσεως. Έτσι, στο νοητικό πεδίο του ποιητικού υποκειμένου, κυριαρχούν αφοριστικοί προβληματισμοί για τη σύλληψη και πραγμάτωση του νοήματος της αποστολής της ανθρώπινης ύπαρξης στον επίγειο κόσμο, την εγγενή τάση αναβλητικότητας και επιβράδυνσης της έναρξης του ενεργού βίου, η οποία ενισχύεται από φοβικά σύνδρομα και τελικά καταλήγει σε μια μπεκετικού χαρακτήρα, παθητική και ατέρμονη αναμονή με μοιρολατρικά και μεσσιανικά γνωρίσματα.

Στην ποιητική συλλογή «Στιγμές Φωτός», ο αναγνώστης μπορεί να απολαύσει απαγγελίες ποιημάτων από την ίδια την ποιήτρια.

Εκδοτικός Οίκος: Flisvospublics, Σταύρου Στυλιανίδη 11, Τ.Κ. 2024, Δασούπολη Λευκωσίας Συντελεστές έκδοσης:

Εξώφυλλο: Mike Τζαμαλής

Εισαγωγή-Φιλολογική Επιμέλεια: Χριστιάνα Οικονόμου

Αφήστε μια απάντηση