Δελτίο Τύπου, Καινούργιες Εκδόσεις

Παρουσίαση του βιβλίου « Σύγχρονοι Έλληνες Ζωγράφοι».

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, ώρα 20.00

Παρουσίαση του βιβλίου 

« Σύγχρονοι Έλληνες Ζωγράφοι».

Δημοτική βιβλιοθήκη-Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου,

Κοντοπούλου 13, Αγία Παρασκευή,

 

Ιδανική στέγη που ξεπερνάει τη φιλοσοφία ενός συνηθισμένου μουσείου Τέχνης, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου, όπου συστεγάζονται αρμονικά η κατοικία και το ατελιέ του μεγάλου οραματιστή ζωγράφου του 20ου αιώνα, παρουσιάζει στις 16 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 20.00 το βιβλίο της ιστορικού Τέχνης και συγγραφέα Ήρας Παπαποστόλου 

 

« Σύγχρονοι Έλληνες Ζωγράφοι». Το βιβλίο, προϊόν δεκαετούς συστηματικής δουλειάς και μελέτης για την στήριξη και ανάδειξη της νέας γενιάς ζωγράφων , αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο ενός μεγάλου τμήματος της εικαστικής δράσης στη χώρα μας στα πρώτα χρόνια του 21ου αιώνα, μέσα από άρθρα και συνεντεύξεις περίπου 50 καλλιτεχνών στο έγκυρο διαδικτυακό περιοδικό τέχνης Αrt22.gr.

 

Χωρίς να αγνοεί ούτε να διαγράφει το χθες, έχοντας μελετήσει και γνωρίσει καλά την ιστορία της Τέχνης, η Ήρα Παπαποστόλου προσανατολίζεται από επιλογή πορείας στη νέα γενιά, φέρνοντας στο φως καλλιτέχνες, πολλούς από τους οποίους αγνοούσαμε τόσο για την δράση όσο και την εξελικτική τους πορεία.

 

Όπως λέει η ίδια στον πρόλογο του βιβλίου της: ” Σύγχρονη τέχνη είναι ό,τι συμβαίνει σήμερα. Και σήμερα οι γκαλερί δείχνουν κυρίως ζωγραφική. Τα άρθρα μου (2012-2022) γεννήθηκαν με αφορμή αυτό που συμβαίνει σήμερα. Γράφω για καλλιτέχνες που ζουν και δουλεύουν αυτήν την στιγμή. Πολλοί, μάλιστα, δεν είχαν παρουσιαστεί ποτέ σε κανένα κείμενο πριν από τα συγκεκριμένα άρθρα “.

 

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο δημοσιογράφος εμπνευστής και δημιουργός του Art22.gr Γιάννης Τζιμουρτας και η συγγραφέας Ήρα Παπαποστόλου.

Παρακάτω βλέπετε τη συζήτηση με τη συγγραφέα για το βιβλίο τής:

https://www.filoxeniart.com/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%85%ce%be%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ae%cf%81%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%cf%8c%ce%bb%ce%bf%cf%85/

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.