Παρουσίαση ποιητικής συλλογής “Κόκκινη Σταγόνα” του Νίκου Δημογκότση

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 12/10/2019 από τις εκδόσεις «flisvospublics» στην ιστορική αίθουσα της «Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών» η παρουσίαση της 4ης ποιητικής συλλογής του Νίκου Δημογκότση, Κόκκινη Σταγόνα.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο κόσμος που ήρθε να απολαύσει το Νίκο Δημογκότση είδε μια παρουσίαση με ροή που συνοδεύτηκε από ζωντανή μουσική αλλά και από απαγγελία ποίησης, ενώ τον ποιητή τίμησαν με την παρουσία τους θεράποντες της ποίησης και των εικαστικών τεχνών όπως και εκπρόσωποι καλλιτεχνικών σωματείων με ισχυρή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα.

Το συντονισμό της βραδιάς που είχε αναλάβει η ποιήτρια Βάσω Ιορδάνου Κοσμίδου, ξεκίνησε ο εκδότης των «Flisvospublics» Mike Τζαμαλής με ένα σύντομο χαιρετισμό, αμέσως μετά ακούστηκε ένα μήνυμα από τον ηθοποιό Άγγελο Αντωνόπουλο που διάβασε η Αγαθή Ρεβύθη εκ μέρους του ηθοποιού-σκηνοθέτη, καθώς για λόγους υγείας δεν κατόρθωσε να παρευρεθεί. Τη θέση του κάλυψε με μεγάλη επιτυχία η νεαρή αλλά ταλαντούχα ηθοποιός Μένια Μαθιουδάκη.

Ο ποιητής και πρόεδρος της «Ε.Ε.Λ.» Κώστας Καρούσος, απεύθυνε χαιρετισμό για τον Νίκο Δημογκότση και τη νέα του ποιητική συλλογή. Το κύριο μέρος της παρουσίασης του ποιητή ανέλαβε ο ποιητής και προσωπικός του φίλος Γαβρίλης Ιστικόπουλος.

Η βραδιά είχε εναλλαγές ανάμεσα στην όμορφη ερμηνεία της ηθοποιού και τα μουσικά μέρη. Τρεις μουσικοί πλαισιώσαν τη βραδιά: ο Δημήτρης Πετράκης στο φλάουτο και ο Ιορδάνης Γυμνόπουλος στην κιθάρα που παίξανε υπέροχους σκοπούς στη βάση των ποιημάτων της «Κόκκινης Σταγόνας». Ενώ ο μουσικός Ηλίας Αριώτης με την κιθάρα του παρουσίασε τραγούδια που εμπνεύστηκε και έφτιαξε εκείνη τη στιγμή από συγκεκριμένα ποιήματα του Νίκου Δημογκότση. Ο ίδιος ο ποιητής απήγγειλε στο τέλος της βραδιάς κάποια ποιήματα του ύστερα και από απαίτηση των παρευρισκόμενων. Η νέα του συλλογή ήρθε για να κατοικήσει στις καρδιές των ανθρώπων, που αποτελεί και το μεγάλο στόχο του ποιητή όπως και κάθε αληθινού καλλιτέχνη!!!!

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που θα ακολουθήσουν σε άλλη ανάρτηση είναι της Σοφίας Μανώλη

Αφήστε μια απάντηση