ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΘΑΜΜΕΝΕΣ ΜΝΗΜΝΕΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΘΑΜΜΕΝΕΣ ΜΝΗΜΝΕΣ»

Η ANIMA εκδοτική και η συγγραφέας Μαρία Χονδρού σας προσκαλούν στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου ΘΑΜΜΕΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ και το εικαστικό έργο που έχει φιλοτεχνήσει η ζωγράφος Κωνσταντίνα Μηνά, στις 30/11 και ώρα 19:00 μ.μ . στο πολυχώρο ΑΙΤΙΟΝ (Τζιραίων 8-10, Στάση Μετρό Ακρόπολη).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν
-Κωνσταντίνα Μηνά (ζωγράφος)
-Βίκη Σακκή (ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια,
εμπειρογνώμων Eurocare/Corface)
-Μαρία Χονδρού (συγγραφέας)

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ
Ποιοι είμαστε τελικά; Πόσα γνωρίζουμε για τη ζωή μας… για το εαυτό μας. Οι μνήμες μας τελικά είναι επιλεκτικές; Ορίζουν ζωές και χτίζουν συρματοπλέγματα ενάντια στο χρόνο; Σε όλα αυτά που ζήσαμε αλλά ποτέ δεν μάθαμε. Ή τελικά είναι όλα στημένα. Ένα ανόητο παιχνίδι με τον εαυτό μας. Μήπως τελικά τα σημάδια, αυτά που θεωρούμε κομμάτια διαίσθησης, πυγολαμπίδες στο σκοτάδι, τα έχουμε καρφώσει εμείς οι ίδιοι; Για να θυμηθούμε. Να θυμηθώ. Κανείς δεν με ρώτησε τι θέλω. Δε μου έδειξε τις επιλογές. Η ζωή σου. Η ζωή μου. Μάλλον δε χρειάστηκε καν.. δεν υπήρχε θέμα επιλογής. Η μοίρα ήταν ήδη κεντημένη. Δε ξέρω από ποιον. Δεν έχει σημασία. Το αποτέλεσμα θα ήταν ακριβώς το ίδιο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Μαρία Χονδρού γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1975 στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά, που είναι και οι πρωταγωνιστές του πρώτου βιβλίου της. Σπούδασε στη σχολή σκηνοθεσίας Λυκούργου Σταυράκου και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αστρονομίας και δημιουργικής γραφής. Της αρέσει να διαβάζει, να γράφει και να κάνει κατασκευές. Διήγημά της περιέχεται στη συλλογή «Ιστορίες κάτω από το γκι», ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ, Δεκέμβριος 2014. Διακρίθηκε σε διαγωνισμό διηγήματος από τις εκδόσεις ANIMA, όπου το διήγημά της περιλαμβάνεται στη συλλογή «Σταγόνες του χειμώνα». Τιμήθηκε με έπαινο για το παραμύθι της Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΡΑΚΩΝ στο 33ο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών για το έτος 2014, ενώ διακρίθηκε στο διαγωνισμό της VERAMAND LIMITED, όπου διήγημά της με τίτλο «Θολή Πραγματικότητα» θα περιλαμβάνεται σε συλλογή ηλεκτρονικής μορφής, μέσα στο έτος 2017. Τον Ιούνιο του 2017 εκδόθηκε το πρώτο της παιδικό βιβλίο από τις εκδόσεις Anima, με τίτλο Ο Μαγικός Κόσμος της Δριπαικόσας.

 

Αφήστε μια απάντηση