You are currently viewing Δελτίο Τύπου Παρουσίασης της ποιητικής συλλογής της Στεφανίας Γκουρνέλου “Του ΑπηΝούς Νου”

Δελτίο Τύπου Παρουσίασης της ποιητικής συλλογής της Στεφανίας Γκουρνέλου “Του ΑπηΝούς Νου”

Σε έναν φιλόξενο χώρο για την τέχνη στο

“A liar man”, Σοφρωνίου, 2 στο Γκάζι σας περιμένουμε στις 6:30μμ την Δευτέρα 4/10/2021, για την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Στεφανίας Γκουρνέλου “Του ΑπηΝούς Νου” από τις εκδόσεις Flisvospublics.

Απαγγελίες:

Ιάκωβος Μυλωνάς (ηθοποιός,συγγραφέας, σκηνοθέτης, θεατρολόγος)

Γιώργος Κοψιδάς (ηθοποιός)

Δημήτριος Τσιλιφώνης (ηθοποιός)

Τραγούδι:

Ολίνα Ανδρουτσοπούλου (καλλιτέχνης, νομικός, σύμβουλος επιχειρήσεων)

Μιλάνε για το βιβλίο:

Δημήτρης Αρβανίτης (Δάσκαλος υποκριτικής, σκηνοθέτης, συγγραφέας)

Παντελής Καναράκης (ηθοποιός)

Χριστιάνα Οικονόμου (φιλόλογος MPhil στις Θεατρικές Σπουδές)

Στο χώρο θα πραγματοποιηθεί, με αφορμή την έκδοση της ποιητικής συλλογής, έκθεση ζωγραφικής με πίνακες που έχουν κοσμήσει το εξώφυλλο και το εσωτερικό της ποιητικής συλλογής, και όχι μόνο, του Mike Τζαμαλή. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 4/10 -19/10

Η ποιητικής συλλογής «Του Απηνούς Νου», ένα πάντρεμα της ποιητικής γραφής της Στεφανίας Γκουρνέλου με τις εικαστικές δημιουργίες του Mike Τζαμαλή. Η ποιητική συλλογή της Στεφανίας Γκουρνέλου «Του Απηνούς Νου» συνιστά μια έκφραση υπαρξιακών προβληματισμών για το ταξίδι της ζωής, τον φόβο του θανάτου, και μια ανατομική αποτύπωση των ανθρώπινων σχέσεων. Η κατάδυση αυτή στον κόσμο των αισθήσεων,του ονείρου και του πάθους, συμπληρώνεται από τις εικαστικές δημιουργίες του ζωγράφου και συγγραφέα Mike Τζαμαλή. Ο άνθρωπος αιχμάλωτος των απατηλών νοητικών πληροφοριών με τις οποίες τον τροφοδοτούν οι αισθήσεις του, παγιδεύεται στη δίνη της νοητικής σύγχυσης και αδράνειας παύοντας να λειτουργεί με γνώμονα τον ορθό λόγο, αλλά την απελπισία της ματαιότητας. Ο χρόνος για τον φοβικό άνθρωπο επαναλαμβάνεται κυκλικά και προσλαμβάνει επαναληπτικό χαρακτήρα, χωρίς εξέλιξη, ανατροπές ή κίνητρο. Σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις, το άτομο προσδοκά τη λυτρωτική έλευση ενός Μεσσία, ακόμη κι αν αυτός ταυτίζεται με το θάνατο, ενώ το ίδιο αυτοπεριθωριοποιείται υιοθετώντας τον ρόλο του απράγμονα θεατή. Στην ποιητική συλλογή «ΤουΑπηνούς Νου», ο αναγνώστης με τη βοήθεια της τεχνολογίας μπορεί να απολαύσει τις απαγγελίες των καλλιτεχνών Γεωργίου Παντελιά (τραγουδιστή κίτρινα ποδήλατα), Δημητρίου Τσιλιφώνη (ηθοποιού) και της Στεφανίας Γκουρνέλου (ηθοποιού).

Εκδοτικός Οίκος: Flisvospublics, Σταύρου Στυλιανίδη 11, Τ.Κ. 2024, Δασούπολη Λευκωσίας Email: flisvospublics@gmail.com

Συντελεστές έκδοσης:Εξώφυλλο: Mike Τζαμαλής

Εισαγωγή-Φιλολογική Επιμέλεια: Χριστιάνα Οικονόμου

Αφήστε μια απάντηση