Δελτίο τύπου “Μάσκες”

Εικαστική έκθεση
της αίθουσας τέχνης «Η Τέχνη Άνωθεν»

με έναρξη 3 Φεβρουαρίου 2018
και λήξη Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Μάσκες

Τόπος αναφοράς η Βενετία, με ιστορία που ακουμπά στον Μεσαίωνα, όταν οι άνθρωποι φοβούνταν να δείξουν τα πραγματικά τους συναισθήματα και να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους. Ήταν αναγκαία προκειμένου να γίνουν συμφωνίες ή να δει κανείς ανθρώπους που ίσως να μην ήθελε οι άλλοι να γνωρίζουν ότι συνάντησε, σε μια μικρή πόλη όπου σχεδόν όλοι ήταν γνωστοί. Μετά το 1100 η περιορίστηκε σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και σήμερα η Μάσκα είναι σήμα κατατεθέν της Αποκριάς.

Η Αναστασία Μαύρου σε αυτή την εικαστική έκθεση εκπροσωπεί την εποχή του καρναβαλιού καθώς αποδίδει άριστα το αντικείμενό της τόσο στις απαιτήσεις της δημιουργίας της μάσκας όσο και στην περίτεχνη διακόσμησή τους. Έτσι μας μεταφέρει στους ήρωες του Καρναβαλιού Πιερότο και Κολομπίνα, Αστάρτη- Θεά της γονιμότητας και της γυναικείας χάρης κ.α.

Αξίζει να δείττε., τον Αίολος, το Δόγης (άρχοντα της Βενετίας) κ.α. Όλη η ενότητα των έργων είναι καλά δουλεμένη και το αποτέλεσμα φαντασμαγορικό, αφού χρησιμοποιεί χρώματα και πατίνες, δαντέλες και τρέσες σε άριστους συνδυασμούς.
Έτσι τα έργα της Αναστασίας έρχονται σε έναν δημιουργικό διάλογο με τα έργα του Γιώργου Ράπτη, Ελένης Παπανικολάου, Σμαρώς Τζενανίδου και Ταρσής Τζενανίδου που αξίζει να επισκεφθείτε στο πατάρι του ζαχαροπλαστείου Δεληολάνη. Λ.Συγγρού 100 Φιξ.

Σοφία Μπόμπολη
Εικαστικός – Επιμελήτρια της έκθεσης

Αφήστε μια απάντηση