Αίθουσα Τέχνης “Η Τέχνη Άνωθεν”

 

Στην παρούσα έκθεση με θέμα:

« Η Θάλασσα, η Γη, Ο Αέρας και τα Αρώματά τους »

Η κάθε καλλιτέχνιδα ερμηνεύει ένα μέρος από το σύνολο της έκθεσης.

Η Σπυριδούλα Δημοβασίλη ερμηνεύει εικαστικά τη Θάλασσα,
η Μαρία Δήμογλου ερμηνεύει τη Γη,
η Θεανώ Καμπόλη τον Αέρα,
η Σοφία Μπόμπολη τα Αρώματά τους.

 

Η Σπυριδούλα Δημοβασίλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε ζωγραφική, γλυπτική, σκηνογραφία και χαρακτική και το 2000 αποφοίτησε από την σχολή Βακαλό. Το 2003 ξεκίνησε να συμμετέχει σε Πανελλήνιες εκθέσεις ζωγραφικής και έχει λάβει δύο βραβεία και μια τιμητική διάκριση για το έργο της. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και στο λαογραφικό μουσείο Καμιναράτων Κεφαλονιάς.

Η Μαρία Δήμογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 15 Αυγούστου του 1992. Το 2007 στα 15 πέρασε ως ταλέντο στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Φλώρινας. Πήρε τρία έτη αναστολή σπουδών για να τελειώσει το Λύκειο και από το 2010 άρχισε κανονικά τη φοίτηση της με υπεύθυνους καθηγητές τον Χάρη Κοντοσφύρη και Θωμά Ζωγράφο. Αποφοίτησε με άριστα τον Ιούλιο 2015. Πήρε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, επίσης έκανε δύο ατομικές στη Φλώρινα και μια ατομική στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής στο Κιλκίς.

Η Θεανώ Καμπόλη–Κούρα,γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ασπρόπυργο. Σπούδασε
ζωγραφική, φωτογραφία και γραφικές τέχνες στο Κολέγιο ΠΕΤΡΑ. Δημιουργεί έργα εμπνευσμένα από τον άνθρωπο και τη σχέση του με τη φύση. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

Η Σοφία Μπόμπολη, επιμελήτρια εκθέσεων και Εικαστικός. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης , στο Τμήμα Καλών Τεχνών,με καθηγητές Κατζουράκη Κυριάκο, Τσακίρη Γιώργο, καθηγητή χαρακτικής Ξενή Σαχίνη. Λαμβάνει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις και έχει πραγματοποιήσει ατομικές. Έργο της, έχει βραβευτεί από τον ΕΛΤΑ, χαρακτικό της έργο βραβεύτηκε στην πόλη Κόμπε της Ιαπωνίας, σκίτσο βραβεύτηκε το 2016 σε Πανελλήνιο διαγωνισμό στα Καλάβρυτα.

 

Αφήστε μια απάντηση